18 april 2022
18:00

Unbyns IF

Referat: Gällivare - Unbyns IF

Årets längsta bortaresa med match i Lilla Coop Cup stod på programmet på påskmåndagen! Detta eftersom orginaldatumet snöade bort. Var lite osäkert om vi skulle få ihop en trupp på kort varsel under påsk, och inte blev det bättre med två sjukdomar och ett pajat knä på morgonen. Vi åkte upp med 12 tappra och mönstrade:
Vispen i mål, backlinje med Kris, Erik, Stefan och Axel. Simon och Zacke med Macke framför. Svanne, Manouby och Tong offensivt.

Vi sitter kvar i bilarna när matchen börjar (och rätt länge). Dom sköljer över oss med snabbhet och bra spel och efter 20 minuter ligger vi under med 2-0 och har endast några få anfall.
Vi kan reducera efter att Zacke kunnat spela in bollen bakom deras backlinje där Macke sen vinner ett motlägg och kommer fri med det övergivna målet. Endast två minuter senare händer en likartad situation där Erik avancerar och kan frispela Tong som också blir fri med ett övergivet mål och helt plötsligt utjämnat. Efter det repar vi mod lite och matchen blir jämnare. Dom har farliga chanser, men det har vi också i en sekvens där det inte är mycket skönspel utan mer sluggerboll.

Andra börjar också rätt jämnt där vi har bra lägen på Tong och ett på Manouby som sånär kan få tag i bollen fria med keepern bakom deras backlinje. Fortfarande inget bra spel dock. Simon får bollen oattackerad på mitten och kan spela in bakom deras backlinje där Macke vinner löpduellen och kan lobba över deras utrusande keeper till ledning 2-3 för oss.
Nu kommer en lång period med väldigt stort bollinnehav för GSK på vår planhalva. Vi spelar ett bra försvarsspel och håller dom ifrån farliga lägen förutom några skott från distans (dom har en i ribban som Vispen dock har koll på).
Vi har ytterligare någon bra chans efter en diagonalboll som sånär når Tong igen.

I 88:e får dom straff där dom kan kvittera. Surt när vi kämpat så bra, men nog rättvist förstås.
I avslutande straffläggning lägger Simon sin i mål till 1-1, sen skrämmer Vispen deras skytt till en stolpträff varefter Axel säkert lägger in sitt första mål för byn.

Totalt sett en godkänd insats med minus på inledningen och att vi sett över hela matchen inte är på tå. Plus till vassa djupledsspelet som skapar tre mål.